Contact
  Bastiaan Göttgens
Dr Joop den Uylstraat 24/E
5612KW Eindhoven
The Netherlands

   
T +316 51 93 00 70
E info@bastiaangottgens.nl

  Downloads
  Curriculum Vitae (.pdf)

  Links
 

Who am I??
Who am I??
CV in a nutshell
  extended version  

 

Wie ben ik?

Geboren en getogen in Heerlen, midden in de zuid-oostelijke mijnstreek in zuid-limburg. Op de middelbare school, het Bernardinuscollege te Heerlen, ontwikkelde ik een voorliefde voor techniek en uitte mijn creatieve geest zich in tekeningen, voornamelijk in mijn schriften tijdens de lessen..

Toen het eerste moment kwam om echt een keuze te gaan maken voor de toekomst, de stap naar de bovenbouw, koos ik voor de profielen Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid. Op de een of andere manier heb ik de neiging om alles interessant te vinden. En dat is een eigenschap waar je veel mee kunt. Op dat moment echter was het een belemmering, omdat ik niet goed wist wat ik wilde gaan doen. Ik vond alles wel interessant...

Techniek is altijd één van mijn meest begeerde interesses geweest. Mijn creativiteit, daar zag ik op dat moment nog geen heil in. Dus de laatste jaren op Bernardinus waren erop gericht om een technische studie te gaan doen. Tot het laatste jaar bleef de keuze hangen op Eindhoven, maar welke technische studie? Geen idee. Toen een nicht van mij aanbood om me een keer rond te leiden over de faculteit Bouwkunde in Eindhoven, ging ik daar eens kijken en werd ik voor het eerst echt enthousiast overmijn toekomst. Een studie gebaseerd op techniek en creativiteit!

Vanaf het eerste jaar in Eindhoven zette de trend van techniek en creativiteit door en de keuze voor het profiel van Architectuur & Techniek lag dan ook voor de hand. In het tweede jaar miste ik echter het aandeel Techniek in de projecten. Er was wel aandacht voor, maar naar mijn idee onvoldoende. op dat moment besloot ik om als minor het profiel Techniek en Management te kiezen, waar wel voldoende aandacht was voor de Techniek van gebouwen. De architectuur werd daar logischerwijs minder belicht. Voor mij was het een goede mogelijkheid om mij te verdiepen in de "T" van de profielen.

In datzelfde jaar begon ik met commissiewerk voor CHEOPS, de algemene studievereniging voor Bouwkunde. Ik zat in twee commissies: de ExcurCie en de PromoCie. Met de eerstgenoemde organiseerde ik in totaal 4 excursies: Frankfurt, Valencia, Amsterdam en Nijmegen. Tijdens mijn werk voor deze commissie groeide mijn verlangen om te reizen, het liefst zo ver en cultureel anders als mogelijk. Tijdens dit jaar kwam ik helaas niet verder dan europa, maar dat zou drie jaar later veranderen met de verre reis naar China. Mijn mooiste reizen zijn terug te vinden op de 'travels'-pagina. De PromoCie had de promotie van de activiteiten van CHEOPS in handen, en in die commissie kon ik met het ontwerpen van posters, flyers en promotieacties mijn creativiteit kwijt.

In het derde jaar van mijn studie Bouwkunde volgde ik de minor van T/M en mijn interesse voor het constructeursvak werd een feit. Voldoende zelfs om ermee verder te gaan in de master: duaal afstuderen (Structural Design & Architecture).

Tijdens mijn master leerde ik studievereniging KOers kennen. Halverwege mijn eerste jaar, en na afronding van mijn eerste masterproject, besloot ik om voor een half jaar het bestuur van de vereniging op te pakken als Commissaris Redactie. Daarbij hoorde de hoofdfunctie Hoofdredacteur van het verenigingsblad de KOersief, waarvan ik twee uitgaves heb geleid.

Omdat we 'maar' een half jaar bestuur waren, hadden we een heel druk half jaar. Het half jaar voor ons was een interimbestuur geweest, bij gebrek aan een nieuw bestuur. Veel van de taken vielen dus op ons, in de helft van de tijd. Naast de functie van hoofdredacteur heb ik voor KOers een excursie naar Oslo, de Betonkanorace in utrecht en een buitenborrel georganiseerd.

Na dit jaar zette ik mijn activiteiten bij KOers door in de redactiecommissie, borrelcommissie en betonkanoracecommissie. Daarnaast ging ik ook aan het werk voor de studievereniging van architectuur, AnArchi. Hier vervulde ik de positie van voorzitter in de Meerdaagse Excursie Project Hopping (Engeland onder 'travels').

Afgelopen jaar ben ik bezig geweest met afstuderen. In het afstudeeratelier R.Key.Text.Ure onder leiding van Jan Westra, Emile van Vugt en Faas Moonen heb ik het traject van project 'Het Belang' succesvol doorlopen en op 22 augustus 2012 presenteerde ik mijn eindcolloquium in de Zwarte Doos op het TU/e-terrein. Het project is één van de twee door de begeleiders uitgekozen projecten om tentoongesteld te worden op de Dutch Design Week 2012 als presentatie van het atelier.